Υποδομες

Το Σχολείο μας αποτελεί ένα από ωραιότερα δημόσια κτίρια στην Αθήνα. Είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στο λόφο που συνορεύουν τρεις δήμοι Ηλιούπολης, Υμηττού, Βύρωνα, με υπέροχη θέα προς το λόφο του Λυκαβηττού και της Ακρόπολης.

Έχει πολλά επίπεδα με μεγάλα μπαλκόνια, πράγμα που αποτρέπει το συνωστισμό των μαθητών σε ένα προαύλιο, επιτρέποντας όμως συγχρόνως σε διαφορετικά σχολεία να λειτουργήσουν παράλληλα.

Η ύπαρξη υπαίθριου θεάτρου το κάνει μοναδικό καθώς αποτελεί χώρο εκδηλώσεων και πολιτιστικών συναντήσεων. Μικρότεροι χώροι διαμορφώθηκαν σε αίθουσες μελέτης, συγκέντρωσης και προετοιμασίας σχολικών εκδηλώσεων.


Εργαστήρια φυσικών επιστημών

Το σχολείο μας διαθέτει δύο εργαστήρια φυσικών επιστημών, εξοπλισμένα πλήρως για τη διεξαγωγή πειραμάτων φυσικής (ηλεκτρισμός-μηχανική-θερμοδυναμική-ατομική φυσική-μαγνητισμό-οπτική-ηλεκτρονική), χημείας (οργανική και ανόργανη) και βιολογίας.
Επιπλέον, διαθέτει εξοπλισμό προβολής οπτικοακουστικού συνοδευτικού εκπαιδευτικού υλικού και καταγραφής πειραματικών μετρήσεων.

Κλειστό Γυμναστήριο

Το κλειστό γυμναστήριο κτίστηκε το 2004, ανήκει στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού και το πρωί χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των 3ου Λυκείου & 3ου Γυμνασίου Υμηττού.

Είναι υπερσύγχρονο, ολυμπιακών προδιαγραφών με θέρμανση και διαθέτει γήπεδο καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, αίθουσες επιτραπέζιας αντισφαίρισης και ηλεκτρονικά όργανα.Το δάπεδό του είναι παρκέ, το εμβαδόν του 1000m και έχει χωρητικότητα 300 θεατών.

Εργαστήριο Η/Υ
Το εργαστήριο πληροφορικής είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα σχολικά εργαστήρια. Ο εξοπλισμός, ο οποίος ανανεώθηκε πρόσφατα, ανήκει στο 3ο Γυμνάσιο Υμηττού που συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο. Περιλαμβάνει 11 σταθμούς εργασίας που επικοινωνούν μέσω τοπικού δικτύου, και το οποίο εποπτεύεται από έναν εξυπηρετητή δικτύου (server). Διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
Το εργαστήριο χρησιμοποιείται από το Λύκειο κυρίως για το μάθημα της  Πληροφορικής αλλά και για τις ερευνητικές εργασίες των μαθητών.
Βιβλιοθήκη

Στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας μπορείτε να βρείτε μεγάλη συλλογή βιβλίων, όπως λογοτεχνικά, ιστορικά και άλλα....

Δείτε τον κατάλογο των βιβλίων