3ο Γενικό Λύκειο Υμηττού

 • Τηλέφωνα Επικοινωνίας
  2107613375
  2107625325
 • email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ
 • ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
 • ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ / ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Β ΚΑΙ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
 • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ  ΕΤΕΡΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ


ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ...

ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ WEBEX...


Δείτε
Ισχύει από 31/10/2022

Ανακοινώσεις

Διαβίβαση Υπουργικών Αποφάσεων

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο...

Αξιότιμοι κύριες κύριοι, καλημέρα και καλή σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον  οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)  (https://www.sch.gr/services).

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών Νηπιαγωγείων αλλά και κάθε μαθητή/τριας που μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτήσει λογαριασμό χρήστη στο ΠΣΔ για την δυνατότητα αυτή.

Η δημιουργία λογαριασμού για τους μαθητές μπορεί να  γίνει είτε από τον γονέα/κηδεμόνα είτε από το σχολείο (με την σύμφωνη γνώμη του γονέα/κηδεμόνα).

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα

 • Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα  https://register.sch.gr/studentsΣτην ίδια σελίδα μπορεί αν φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
 • Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής:  https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
 • Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή.  Στους γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών τωνΝηπιαγωγείων και των Α’ και Β’ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου, Α Γυμνασίου και Α Λυκείου το σχολείο μπορεί να φροντίσει για την γνωστοποίηση του Αριθμού Μητρώου των αντίστοιχων μαθητών. Για μαθητές μεγαλύτερων τάξεων ο αριθμός αυτός αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των μαθητών του προηγούμενου έτους.
 • Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης e-mailτου καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
 • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί e-mailμε τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

Δημιουργία μαθητικού λογαριασμού από το σχολείο σε περίπτωση αδυναμίας του κηδεμόνα:

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων για τη δυνατότητα εγγραφής των μαθητών με σκοπό τη δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας στην εγγραφή των μαθητών/τριών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Σας ευχόμαστε καλή Σχολική Χρονιά και καλή επιτυχία στο έργο σας !

Με εκτίμησηΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
-------------------------------------------------------------------
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστώνhttps://www.sch.gr/helpdeskΜαθητικοί Διαγωνισμοί

Διακρίσεις των μαθητών του Σχολείου μας

2022 - 2023

Συγχαρητήρια στον Κομίνη Αλτάνη Οδυσσέα μαθητή της Γ΄ τάξης, ο οποίος διακρίθηκε, Silver Honour,   για την συμμετοχή του στον International Youth Math Challenge.

2021 -2022

 • Συγχαρητήρια στον Κομίνη Αλτάνη Οδυσσέα μαθητή της Β΄ τάξης, ο οποίος επρώτευσε στον πανελλήνιο διαγωνισμό  Χημείας.  Συγχαρητήρια και στην Χημικό του σχολείου κα Καρβούνη Μαρία για την άοκνη συμπαράσταση και βοήθεια που του προσέφερε.
 • Συγχαρητήρια στον μαθητή μας Κομίνη  Αλτάνη Οδυσσέα της Β τάξης για την διάκρισή του στο διαγωνισμό "Θαλής",αλλά και στους εξαίρετους συναδέλφους μαθηματικούς κ. Καραμπέτσα  Στέφανο και κα. Νικολακοπούλου Νίκη που αγογγύστως προσέφεραν την βοήθειά τους.

 

 • 1o βραβείο στα Εικαστικά από τα ΕΛΕΜΑΣΥΝ για τα "100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή". Το βραβείο απέσπασε η μαθήτρια Τζαννή Ζωή της Α΄τάξης του Λυκείου μας, για τη συμμετοχή της. Αρωγός στην προσπάθειά της και υπεύθυνη για το διαγωνισμό η υποδιευθύντρια κα Ματαρά. Τα θερμά μας συγχαρητήρια και στις δύο.Δείτε εδώ το  έργο  της... 

2022-2023

 •  Συμμετοχή του σχολείου μας στο 7ο Ευρωπαϊκό μαθητικό Συνέδριο στην πόλη της Βερόνας στην Ιταλία. 
  Θέμα: Ελληνικά δρώμενα και ευρωπαϊκός πολιτισμός

 • Το Σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στο πρόγραμμα Το Παιδί, η Πόλη και τα Μνημεία  με θέμα:

               Μελέτη αστικού περιβάλλοντος, αστικό πράσινο, ηχορύπανση, καυσαέρια

 • Έλα στη θέση μου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη. Στόχος του προγράμματος  είναι η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και ο προβληματισμός επί των έμφυλων στερεοτύπων και την ισότητα.

2021-2022

Το Σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στο πρόγραμμα Το Παιδί, η Πόλη και τα Μνημεία και μάλιστα τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή με θέμα:

 «Τα προσφυγικά του Υμηττού – 100 χρόνια ιστορία.» Δείτε περισσότερα...


Συνδεθείτε στο you tube για να δείτε το τρέιλερ που ετοίμασε το 3o ΓΕΛ Υμηττού για τη διαδικτυακή γιορτή λήξης 2019-2020 στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος "Πόλη, παιδί, μνημείο". 


Δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας Στιγμές ελευθερίας εν πολιορκία


Ηλεκτρονικές Αιτήσεις Εγγραφής, Ανανέωσης Εγγραφής και Μετεγγραφής 2022-2023

ΒΗΜΑ 1ο (ΑΜΕΣΑ)
Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-23.

 
ΒΗΜΑ 2ο 

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

BHMA 3oΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ...
 • Οδοιπορικό στη Σπιναλόγκα...Το video επιμελήθηκε ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου Στέλιος Φουντουλάκης (με αφορμή την πολυήμερη εκδρομή τους στην Κρήτη το σχ. έτος 2019-2020)  Δείτε το video... 
 • Οι μαθητές μας συναντούν... τον συγγραφέα του αστυνομικού μυθιστορήματος
  Τζίμμυ Κορίνη

Χρήσιμες Συνδέσεις...

Σύνδεση

Εισάγετε το όνομα χρήστη και το συνθηματικό. Μόνο οι διδάσκοντες έχουν πρόσβαση.