3οΓενικό Λύκειο Υμηττού

 • Τηλέφωνα Επικοινωνίας
  2107613375 Διευθυντής
  2107625375 Γραφείο Καθηγητών
 • email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ
 • ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
 • ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ / ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Β ΚΑΙ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
 • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ  ΕΤΕΡΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ

Ανακοινώσεις

Εκδήλωση του 3ου Γυμνασίου και 3ου Γενικού Λυκείου  Υμηττού

Tο 3ο Γυμνάσιο Υμηττού και το 3ο Γενικό Λύκειο Υμηττού σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δάφνης Υμηττού θα πραγματοποιήσουν Διημερίδα  στις 15/5/2024 και 16/5/2024 στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού με θέμα: Εφηβεία, σχολείο και οικογένεια

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


Ευχαριστίες στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

         Εκ μέρους του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών και της μαθητικής κοινότητας του
Σχολείου μας ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την ευγενική
προσφορά βασιλόπιτας για όλα τα τμήματα του σχολείου όπως και για τον σύλλογο των
εκπαιδευτικών, καθώς και για το δώρο που αντιστοιχούσε σε κάθε φλουρί (διπλά εισιτήρια για τον κινηματογράφο).

Επίδοση Ελέγχων Α τετραμήνου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Την επόμενη Πέμπτη 08/02/2024 στις 12:00 σας περιμένουμε για να σας ενημερώσουμε για την παρουσία του παιδιού σας κατά το πρώτο τετράμηνο και να σας επιδώσουμε τον έλεγχο προόδου του.

Η επίδοση των ελέγχων θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο, κάτω από το σχολείο μας, όπου και θα σας περιμένουν οι καθηγητές/τριες.


Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων για το σχολικό έτος 2023-2024

Εν όψει της έναρξης τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας στα ειδικά μαθήματα, καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων που επιθυμούν να ενταχθούν τα παιδιά τους σε αυτά να συμπληρώσουν τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση και να την προσκομίσουν στο σχολείο.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης περιλαμβάνει τα εξεταζόμενα στις πανελλαδικές εξετάσεις ειδικά μαθήματα: 1) Ελεύθερο Σχέδιο, 2) Γραμμικό Σχέδιο, 3) Γαλλικά, 4) Γερμανικά, 5) Ιταλικά, 6) Ισπανικά, 7) Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση.

Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση σε word...


Διαβίβαση τροποποίησης εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας

Σας διαβιβάζουμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη με αρ. πρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.22970/20-04-2023 (ΑΔΑ: 9ΦΙΨ465ΦΥΟ-ΙΡΘ) Τροποποίηση της με αρ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.7601/07-02-2023(ΑΔΑ: 6ΒΖ2465ΦΥΟ-ΜΛΨ) Εγκυκλίου του τμήματος Υγιεινής Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας, με θέμα «Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων 2023» που κοινοποιήθηκε στην υπηρεσία μας προς ενημέρωσή σας.


Διαβίβαση Υπουργικών Αποφάσεων

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο...

Αξιότιμοι κύριες κύριοι, καλημέρα και καλή σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον  οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)  (https://www.sch.gr/services).

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών Νηπιαγωγείων αλλά και κάθε μαθητή/τριας που μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτήσει λογαριασμό χρήστη στο ΠΣΔ για την δυνατότητα αυτή.

Η δημιουργία λογαριασμού για τους μαθητές μπορεί να  γίνει είτε από τον γονέα/κηδεμόνα είτε από το σχολείο (με την σύμφωνη γνώμη του γονέα/κηδεμόνα).

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα

 • Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα  https://register.sch.gr/studentsΣτην ίδια σελίδα μπορεί αν φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
 • Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής:  https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
 • Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή.  Στους γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών τωνΝηπιαγωγείων και των Α’ και Β’ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου, Α Γυμνασίου και Α Λυκείου το σχολείο μπορεί να φροντίσει για την γνωστοποίηση του Αριθμού Μητρώου των αντίστοιχων μαθητών. Για μαθητές μεγαλύτερων τάξεων ο αριθμός αυτός αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των μαθητών του προηγούμενου έτους.
 • Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης e-mailτου καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
 • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί e-mailμε τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

Δημιουργία μαθητικού λογαριασμού από το σχολείο σε περίπτωση αδυναμίας του κηδεμόνα:

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων για τη δυνατότητα εγγραφής των μαθητών με σκοπό τη δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας στην εγγραφή των μαθητών/τριών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Σας ευχόμαστε καλή Σχολική Χρονιά και καλή επιτυχία στο έργο σας !

Με εκτίμησηΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
-------------------------------------------------------------------
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστώνhttps://www.sch.gr/helpdesk2023-2024     

 • Συγχαρητήρια στην Κομίνη Αλτάνη Μυρτώ, μαθήτρια της Α τάξης , η οποία διακρίθηκε στον 37ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας καθώς πέτυχε την 3η καλύτερη βαθμολογία με 97/100 και προκρίθηκε στην Β φάση του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2024. Ευχόμαστε να έχει πάντα επιτυχίες σε κάθε της προσπάθεια! Συγχαίρουμε και την καθηγήτρια Χημείας του σχολείου μας, κα Καρβούνη Μαρία, για την άοκνη συμπαράσταση και βοήθεια που της προσέφερε.!

 

 •  Σημαντική επιτυχία για τους μαθητές μας Οικονομίδη Άρη της Β τάξης και Σωτήρχο Ιωάννη της Γ τάξης που διακρίθηκαν στον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Θαλής” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας που πραγματοποιήθηκε στις 4/11/2023. Οι μαθητές μας προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού “Ευκλείδης” που θα πραγματοποιηθεί στις 20/01/2024. Συγχαίρουμε τα παιδιά μας και ευχόμαστε να έχουν πάντοτε επιτυχία στις προσπάθειές τους!

2022 - 2023

 • Ο εξαίρετος απόφοιτός μας Οδυσσέας Κομίνης Αλτάνης επιλέχθηκε για να ενταχθεί στην αποστολή της Ελλάδας και να συμμετάσχει στην Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
  Η χαρά και υπερηφάνεια μας είναι μεγάλη και ευχόμαστε στον Οδυσσέα επιτυχίες στις σπουδές του και στη ζωή του γενικότερα!

 • Συγχαρητήρια στον Κομίνη Αλτάνη Οδυσσέα μαθητή της Γ΄ τάξης, ο οποίος διακρίθηκε, Silver Honour,   για την συμμετοχή του στον International Youth Math Challenge.

 • Συγχαρητήρια στον Κομίνη Αλτάνη Οδυσσέα μαθητή της Γ΄τάξης για την διάκρισή του στον διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης".
 • Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στον  μαθητή της Γ΄τάξης  Κομίνη Αλτάνη Οδυσσέα, ο οποίος συμμετείχε στον  διαγωνισμό Χημείας και απέσπασε την 3η θέση πανελληνίως.

2021 -2022

 • Συγχαρητήρια στον Κομίνη Αλτάνη Οδυσσέα μαθητή της Β΄ τάξης, ο οποίος επρώτευσε στον πανελλήνιο διαγωνισμό  Χημείας.  Συγχαρητήρια και στην Χημικό του σχολείου κα Καρβούνη Μαρία για την άοκνη συμπαράσταση και βοήθεια που του προσέφερε.
 • Συγχαρητήρια στον μαθητή μας Κομίνη  Αλτάνη Οδυσσέα της Β τάξης για την διάκρισή του στο διαγωνισμό "Θαλής",αλλά και στους εξαίρετους συναδέλφους μαθηματικούς κ. Καραμπέτσα  Στέφανο και κα. Νικολακοπούλου Νίκη που αγογγύστως προσέφεραν την βοήθειά τους.

 

 • 1o βραβείο στα Εικαστικά από τα ΕΛΕΜΑΣΥΝ για τα "100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή". Το βραβείο απέσπασε η μαθήτρια Τζαννή Ζωή της Α΄τάξης του Λυκείου μας, για τη συμμετοχή της. Αρωγός στην προσπάθειά της και υπεύθυνη για το διαγωνισμό η υποδιευθύντρια κα Ματαρά. Τα θερμά μας συγχαρητήρια και στις δύο.Δείτε εδώ το  έργο  της... 


ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ...

Το Σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στο πρόγραμμα Το Παιδί, η Πόλη και τα Μνημεία και μάλιστα τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή με θέμα:

 «Τα προσφυγικά του Υμηττού – 100 χρόνια ιστορία.» Δείτε περισσότερα...


Συνδεθείτε στο you tube για να δείτε το τρέιλερ που ετοίμασε το 3o ΓΕΛ Υμηττού για τη διαδικτυακή γιορτή λήξης 2019-2020 στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος "Πόλη, παιδί, μνημείο". 


Δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας Στιγμές ελευθερίας εν πολιορκία


 • Οδοιπορικό στη Σπιναλόγκα...Το video επιμελήθηκε ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου Στέλιος Φουντουλάκης (με αφορμή την πολυήμερη εκδρομή τους στην Κρήτη το σχ. έτος 2019-2020)  Δείτε το video... 
 • Οι μαθητές μας συναντούν... τον συγγραφέα του αστυνομικού μυθιστορήματος
  Τζίμμυ Κορίνη

Σύνδεση

Εισάγετε το όνομα χρήστη και το συνθηματικό. Μόνο οι διδάσκοντες έχουν πρόσβαση.